• Natuurlijke en vegan lipproducten
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Gratis ophalen in Zaandam

Wat zit er in lipstick?

Om te beoordelen waarom je beter voor vegan lipstick kunt kiezen, moet je eerst weten wat er in reguliere lipstick zit. Deze bevatten vrijwel allemaal metaaldeeltjes, lood en parabenen. Metaal een lood is natuurlijk niet goed voor je. Parabenen zorgen ervoor dat de lipstick langer houdbaar is en experts zeggen dat ze van invloed kunnen zijn op je hormoonhuishouding.
Ook zit er vaak karmijn in wat wordt gewonnen uit geplette schildluis (ew).

Het is gebleken dat lipstick gebruikers veel deeltjes binnenkrijgen doordat we de lipstick als het ware "opeten". Ook in lippenbalsems zitten stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. En het blijkt dat je bij dagelijks wel een hele lippenbalsem naar binnen kunt krijgen.*

In vegan lipstick zitten uitsluitend natuurlijke stoffen. Als je dus je lipstick per ongeluk "opeet" krijg je in ieder geval geen giftige stoffen binnen. Vegan lipstick bevat geen parabenen. Bovendien zijn de producten "cruelty free", ze zijn niet getest op dieren. En veel lipsticks in de shops hebben een verpakking die recyclebaar of afbreekbaar is.

Met deze informatie lijkt het mij niet moeilijk welke keuze je zou moeten maken ;).

Vegan lipstick: beter voor jou, beter voor de dieren, beter voor de planeet.

*Bron: Consumentenbond

#veganlipstick #veganlips #veganmakeup 

Plum, vegan lipstick van PHB 


«   »